Társkeresés SMS-ben

Ancsika:
Sziasztok!

Próbáltatok már SMS-ses társkeresőt? Tudtok valami ingyeneset? Azt lehet kipróbálnám de emelt díjast nem akarok fizetni.

tarskereso:

Próbáltatok már SMS-ses társkeresőt?

Nem

Tudtok valami ingyeneset?

Nem
Szerintem hülyeség az ilyen.

Az emelt díjas társkereső szolgáltatásokról

lewis76:
Tisztelt Olvasók!

Azt tapasztaltam, hogy akár újságos hirdetés, akár internetes hirdetés alapján szolgáltatják az emelt díjas társkeresést, a jelenlegi jogszabályi környezet lehetőséget ad a visszaélésekre.
Úgy tudom, hogy a társkereső és emelt díjas társkereső szolgáltatásokra vonatkozóan külön jogszabály nincsen, csak a Polgári Törvénykönyv az irányadó.

Az utóbbi néhány hónapban találkoztam egy weboldallal: ******** – Ennek kapcsán azt tudtam meg, hogy a weboldal tulajdonosa Müncheni. A müncheni kereskedelmi főkonzultól elektronikus levélben megtudtam, hogy ez a cég nem tagja a helyi kereskedelmi kamarának annak ellenére, hogy ott kötelező a kamarai tagság. A főkonzul felhívta a http://www.domain.hu adatbázisban található telefonszámot, azonban azon nem jelentkezett senki.
A fenti weboldalon megadott Angliai postacímre egy alkalommal, az e-mail címre legalább 4 alkalommal küldtem levelet, de egyszer sem adtak választ. Tehát azt a következtetést vontam le, hogy ez a vállalkozás valamiért rejtőzködik.
Az adóhivataltól kapott tájékoztatás alapján az APEH nem vizsgálhatja, hogy a vállalkozás befizeti-e az adót vagy az ÁFÁ-t, és egyébként is adótitokként kell kezelni a jogszabályok alapján.
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-alföldi Regionális Felügyelőségének Békéscsabai Kirendeltségétől december 2-i keltezéssel azt választ kaptam, hogy a kérdéses weboldalon található általános szerződési feltételek alapján a weboldal kizárólag társalgási célokat szolgál valótlan profilok megjelenítésével, a felek személyes találkozására sajnos nincs lehetőség. A megjelenített profilok mögött nincsen valós személy, így sajnos nem tudom a saját telefonszámomat megosztani, és más úton sem tudok az adott hölggyel kapcsolatba lépni.

A december 12-i Békés Megyei Szuperinfó 7. oldalán láttam egy keretes hirdetést, amelyben fényképek jelentek meg. A fényképek alatt fel volt tüntetve, hogy a fényképek csak illusztrációk és emelt díjas telefonszámon történik a szolgáltatás nyújtása. Azonban a megjelölt weboldalt megnyitva: http://www.aszf.net – általános szerződési feltételeknek nyoma sincsen, mert az angol nyelvű felirat alapján a domain neve lejárt 2010. 02. 12-én és még függőben van, hogy megújítva vagy törölve lesz.

Lehet, hogy jogi következmények lesznek, de az itt leírtak alapján az internet vagy az internettel kapcsolatba hozható szolgáltatások Magyarországon jogmentes területnek számítanak.

Üdv.